Home » Renovatie

RENOVATIE VAN UW DAK/GEVELS VAN UW AGRARISCHe  BEDRIJFShal, SCHUUR OF LOODS?

Is uw oude schuur, bedrijfshal of loods toe aan een nieuwe fris uiterlijk of moet u asbest saneren van uw bestaande bedrijfsgebouw, schuur of agrarisch gebouw? Wij hebben jaren ervaring in het renoveren van bestaande daken en  gevels. Na het eventuele asbest saneren door een gecertificeerd bedrijf, plaatsen wij nieuwe dak- en gevelbeplating. Wij hebben keuze uit vele soorten daken en gevels in diverse kleuren.

Renovatie van gebouwen is bij ieder bedrijfsgebouw een uitdaging, want wat zit er verborgen onder het dak en achter de gevels? Vooraf bespreken bespreken wij met u de mogelijke uitdagingen die wij tegen kunnen komen tijdens de renovatie van uw agrarische gebouw, bedrijfshal, loods of schuur zodat u niet voor grote verrassingen komt te staan.

Wel of niet isoleren bij renovatie? 

Bij een renovatie van uw bedrijfshal, schuur of stal staat u voor de keuze om te isoleren of niet. Wij adviseren een geïsoleerd dak te kiezen als u vee onder het dak huisvest of als de ruimte vorstvrij moet blijven.

Bij warmte zorgt de isolatie voor het terugdringen van de warmte instraling door de zon en bij koude blijft de binnentemperatuur aangenamer.

Hoe werkt dakrenovatie? 

Uw renovatieproject begint bij het opnemen van contact met ons. Dit kunt u doen door ons te bellen, mailen of ons contactformulier in te vullen. Wij maken met u een afspraak om ter plaatse uw wensen en de mogelijkheden te bespreken. Aan de hand hiervan maken wij een passende offerte voor u.

Na het akkoord op de offerte zullen wij het dak definitief inmeten. Op de dag van de renovatie komen wij bij u langs en verwijderen de huidige dak en/of gevelbeplating. Vervolgens plaatsen wij de gevelbeplating en/of dakbeplating en indien gewenst een lichtstraat die u bij ons heeft uitgekozen. Om alles compleet te maken kunnen wij ook kozijnen, (overhead)deuren plaatsen.

Verschillende lichtoplossingen

Voor zowel een geïsoleerd dak als een niet geïsoleerd dak kunt u voor diverse lichtoplossingen kiezen.

De lichtnok zit bovenin het dak en geeft over de hele lengte van het bedrijfsgebouw of stal een gelijke hoeveelheid lichtinval. De lichtnok kan wel of niet ventilerend uitgevoerd worden. Bij een renovatie van uw bedrijfshal, schuur of stal kiest u een lichtoplossing voor de lange termijn.

Het isoleren van een dak

Het isoleren van een dak kan op twee manieren:

  1. Een geïsoleerd paneel welke boven en onder staal of aluminium folie heeft, de dikte is afhankelijk van de gewenste RC-waarde
  2. Een vezelcementplaat met aparte isolatieplaat

Heeft u geen isolatie nodig dan kunt u kiezen voor enkelwandig staalplaat met of zonder anti-condens vilt aan de onderzijde of een vezelcementplaat (golfplaat).

Kies voor de meest duurzame oplossing bij de renovatie van uw bedrijfspand, stal of loods, het is voor de lange termijn.

Materiaalkeuze voor renovatie

Vezelcementplaten worden overlappend gemonteerd waarbij de gordingen leidend zijn voor de plaatmaat. Bij sandwichpanelen is dit niet nodig, deze worden op maat gelegd strak van de nok naar de goot. Er is een minimale kans op lekkage bij bijvoorbeeld storm met slagregen en sneeuw.

Verder kiest u een kleur die bij uw erf en andere gebouwen past en wat het bestemmingsplan mogelijk voorschrijft.Het dak wordt afgemaakt met passende windveren en nokvoorzieningen, hier is heel veel mogelijk en kunt u het gebouw net dat beetje extra uitstraling geven.

Wij adviseren u graag bij de renovatie welke dakbedekking voor u de beste is rekening houdend met uw specifieke situatie.

Keuze voor lichtinval

Een lichtcassette is een geïsoleerd paneel opgebouwd uit lagen transparant polycarbonaat in hetzelfde profiel als het dakpaneel. Voordeel van deze toepassing is dat de lichtcassette dezelfde maatvoering en dikte heeft als het dakpaneel.

Een geïsoleerde lichtplaat is een transparante slagvaste polycarbonaat plaat in hetzelfde profiel als het dakpaneel. Nadeel is dat deze plaat iets minder isoleert omdat de plaat dunner is en aanpassingen nodig zijn om op gelijk niveau met het dak te komen.

Keuze voor lichtinval