Renovatie van uw dak/ gevels van uw agrarisch- bedrijfsgebouw, schuur of loods?

Is uw oude schuur of loods toe aan een nieuwe fris uiterlijk of moet u asbest saneren van uw bestaande bedrijfsgebouw, schuur of agrarisch gebouw? Wij hebben jaren ervaring in het renoveren van bestaande daken en  gevels. Na het eventuele asbest saneren door een gecertificeerd bedrijf, plaatsen wij nieuwe dak- en gevelbeplating. Wij hebben keuze uit vele soorten daken en gevels in diverse kleuren.

Renovatie van gebouwen is bij ieder bedrijfsgebouw een uitdaging, want wat zit er verborgen onder het dak en achter de gevels? Vooraf bespreken bespreken wij met u de mogelijke uitdagingen die wij tegen kunnen komen tijdens de renovatie van uw agrarische gebouw, bedrijfshal, loods of schuur zodat u niet voor grote verrassingen komt te staan.

Wel of niet isoleren bij renovatie?

Bij een renovatie van uw bedrijfshal, schuur of stal staat u voor de keuze om te isoleren of niet. Wij adviseren een geïsoleerd dak te kiezen als u vee onder het dak huisvest of als de ruimte vorstvrij moet blijven.

Bij warmte zorgt de isolatie voor het terugdringen van de warmte instraling door de zon en bij koude blijft de binnentemperatuur aangenamer.

Het isoleren van een dak kan op twee manieren:

  1. Een geïsoleerd paneel welke boven en onder staal of aluminium folie heeft, de dikte is afhankelijk van de gewenste RC-waarde
  2. Een vezelcementplaat met aparte isolatieplaat

Heeft u geen isolatie nodig dan kunt u kiezen voor enkelwandig staalplaat met of zonder anti-condens vilt aan de onderzijde of een vezelcementplaat (golfplaat).

Kies voor de meest duurzame oplossing bij de renovatie van uw bedrijfspand, stal of loods, het is voor de lange termijn.

Laat licht naar binnen

Voor zowel een geïsoleerd dak als een niet geïsoleerd dak kunt u voor diverse lichtoplossingen kiezen.

De lichtnok zit bovenin het dak en geeft over de hele lengte van het bedrijfsgebouw of stal een gelijke hoeveelheid lichtinval. De lichtnok kan wel of niet ventilerend uitgevoerd worden. Bij een renovatie van uw bedrijfshal, schuur of stal kiest u een lichtoplossing voor de lange termijn.

Een lichtcassette is een geïsoleerd paneel opgebouwd uit lagen transparant polycarbonaat in hetzelfde profiel als het dakpaneel. Voordeel van deze toepassing is dat de lichtcassette dezelfde maatvoering en dikte heeft als het dakpaneel.

Een geïsoleerde lichtplaat is een transparante slagvaste polycarbonaat plaat in hetzelfde profiel als het dakpaneel. Nadeel is dat deze plaat iets minder isoleert omdat de plaat dunner is en aanpassingen nodig zijn om op gelijk niveau met het dak te komen.

Welke keuze bij renovatie dak?

Vezelcementplaten worden overlappend gemonteerd waarbij de gordingen leidend zijn voor de plaatmaat. Bij sandwichpanelen is dit niet nodig, deze worden op maat gelegd strak van de nok naar de goot. Er is een minimale kans op lekkage bij bijvoorbeeld storm met slagregen en sneeuw.

Verder kiest u een kleur die bij uw erf en andere gebouwen past en wat het bestemmingsplan mogelijk voorschrijft.Het dak wordt afgemaakt met passende windveren en nokvoorzieningen, hier is heel veel mogelijk en kunt u het gebouw net dat beetje extra uitstraling geven.

Wij adviseren u graag bij de renovatie welke dakbedekking voor u de beste is rekening houdend met uw specifieke situatie.

RoofPlus | Zonnepanelen, renovatie & asbestsanering